panaitolikos Ασημένιος χορηγός 2017 - 2018
«Επίσημες Υπηρεσίες Μετάφρασης
και Διερμηνείας για την
ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ»

Σπουδές στην Ιταλία

studies-italyΗ Ιταλία είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα πτυχία της αναγνωρίζονται αυτομάτως εδώ στην Ελλάδα.
Μαθήματα για την εισαγωγή στα Ιταλικά Πανεπιστήμια όλο το χρόνο. Ειδικά ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ στην Ελλάδα και Ιταλία για την άμεση εγγραφή στο Πανεπιστήμιο.

Εξέταση στην Ιταλία χρειάζεται μόνο για Αρχιτεκτονική – Ιατρική – Κτηνιατρική – Οδοντιατρική και για μερικές σχολές Ακαδημίες (δάσκαλοι). Στις άλλες σχολές η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Για τους μαθητές που δεν έχουν εξετάσεις είναι καθοριστική η τελειοποίηση της Ιταλικής γλώσσας και η προσαρμογή στο περιβάλλον της Ιταλίας. Επίσης, είναι απαραίτητη η σωστή καθοδήγηση και ο σωστός προσανατολισμός στην επιλογή του Πανεπιστημίου.

Για κάθε υποψήφιο γίνονται 3-4 αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις στις πόλεις (Κεντρική - Βόρεια Ιταλία) που ξέρουμε ότι έχουν παραδοσιακά χαμηλές βάσεις. Έχοντας καθημερινή επικοινωνία με τα Πανεπιστήμια, υποδεικνύουμε στους υποψήφιους το Πανεπιστήμιο όπου υπάρχει η μικρότερη συμμετοχή.
Επιπλέον παρέχεται συνοδεία στην πόλη προορισμού και βοήθεια στην εξεύρεση κατοικίας. Η υπηρεσία μας αυτή, βοηθάει σημαντικά τους υποψηφίους από ψυχολογική άποψη, καθότι παραμένουν αποκλειστικά συγκεντρωμένοι στη μελέτη τους και στις εξετάσεις τους.

Τα έξοδα δεν ξεπερνούν τα Ελληνικά δεδομένα. Εμείς φροντίζουμε για την  εγγραφή, τη διαμονή και τα μαθήματα πριν την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο της αρεσκείας σας.

Διαμονή σε δωμάτια του Κολεγίου ή σε διαμερίσματα εκτός Κολεγίου νοικιασμένα αποκλειστικά για τους μαθητές.
Η διαμονή των μαθητών μπορεί να γίνει μέσα στο Οργανωμένο Κολέγιο, σε δωμάτια που είναι μονόκλινα και δίκλινα με δικό τους μπάνιο και τηλέφωνο, όπως επίσης και σε διαμερίσματα εκτός Κολεγίου. Η επιλογή ανήκει στο μαθητή. Είτε μέσα στο Κολέγιο είτε εκτός όλοι οι μαθητές απολαμβάνουν ιδίας μεταχείρισης και χρήσης των εγκαταστάσεων του Κολεγίου.

Διατροφή στο Εστιατόριο του Κολεγίου
Το Κολέγιο μας παρέχει πλήρη διατροφή. Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό.

Διαδικαστικό τακτοποίησης δικαιολογητικών, στη γραμματεία, έκδοση Ιταλικού ΑΦΜ, Άδεια Παραμονής στην Αστυνομία, Αιτήσεις γραμματείας, Έκδοση παράβολων κ.ά.
Το Κολέγιο αναλαμβάνει την τακτοποίηση των δικαιολογητικών εγγράφων των υποψηφίων στη γραμματεία, έκδοση του Ιταλικού ΑΦΜ (codice fiscale), την έκδοση κάρτας αδείας παραμονής από την Ιταλική Αστυνομία (QUESTURA) και αγορά παράβολων από τις τράπεζες της Ιταλίας. Με αυτό τον τρόπο δεν αποσπάται η προσοχή του υποψηφίου από την μελέτη και δεν αγχώνεται με την ψυχοφθόρα αλλά και χρονοβόρα τακτοποίηση των δικαιολογητικών. Κάθε δε, πρόβλημα έκδοσης κάποιου δικαιολογητικού από την Ιταλική Αστυνομία, επιλύεται με την επέμβαση του Κολεγίου, με την προϋπόθεση ότι όλα τα δικαιολογητικά από το Ιταλικό Προξενείο στην Ελλάδα είναι επικυρωμένα. Η εξυπηρέτηση αυτή μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στους υποψηφίους μέλη της Ε.Ε. όπως πολύ περισσότερο στους υποψηφίους μη μέλη της Ε.Ε. (extracomunitari κυρίως αλβανικής καταγωγής)

Μετά την Εισαγωγή στα Α.Ε.Ι.
Οι Υποψήφιοι αφού εισαχθούν στα Πανεπιστήμια, έχουν την στήριξη του Κολεγίου όσον αφορά την επιλογή των μαθημάτων που πρέπει να καταθέσουν στην γραμματεία (piano di studi), τη σύσταση έμπειρων καθηγητών για βοηθητικά μαθήματα και για πάσης φύσεως προβλήματα που μπορούν να προκύψουν, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η υποστήριξη αυτή μπορεί να γίνει στις περισσότερες πόλεις της Ιταλίας.

e-learning-banner

Mini Gallery

gallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallery

 

 

prosfores

Επικοινωνία

address
Γρίβα & Χαβέλα 9
Αγ. Βαρβάρας 31 & Δελφών
telephone 26410 58385, 44264, 58218
fax 26411 00370
email
fb-logo Facebook