panaitolikos Ασημένιος χορηγός 2017 - 2018
«Επίσημες Υπηρεσίες Μετάφρασης
και Διερμηνείας για την
ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ»

Πλεονεκτήματα και Παροχές

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

H ποιότητα σπουδών στην Μ. Βρετανία αναγνωρίζεται διεθνώς. Πολλά από τα πανεπιστήμιά της είναι από τα πιο διάσημα στον κόσμο και αποτελούν σημείο αναφοράς στην εξέλιξη των επιστημών. Το υψηλό επίπεδο των βρετανικών πανεπιστημίων επιτρέπει όχι μόνο την άριστη εκπαίδευση των φοιτητών αλλά και την ακαδημαϊκή τους καταξίωση. Διαθέτουν άριστη οργάνωση, βιβλιοθήκες, εργαστήρια, φοιτητικές εστίες.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι σπουδές στην Μ. Βρετανία ΔΕΝ κοστίζουν περισσότερο από τις σπουδές σε οποιαδήποτε ελληνική πόλη (εφ' όσον ο φοιτητής δεν σπουδάζει στην πόλη της μόνιμης κατοικίας του). Τα μηνιαία έξοδα κατά μέσον όρο φθάνουν περίπου 890-1000 ευρώ (στην περίπτωση που ο φοιτητής / τρια ζει στο Λονδίνο το ποσόν αυξάνεται).  Από το 2006 τα βρετανικά πανεπιστήμια επέβαλαν δίδακτρα σε όλους τους φοιτητές (Βρετανούς και Ευρωπαϊκής Ένωσης) στο ποσό των 3.070 Λιρών  (περίπου 4.500 Ευρώ) το έτος. Ο φοιτητής έχει την δυνατότητα να επιλέξει εάν θέλει να πληρώνει τα δίδακτρα κάθε χρόνο ή να δανειοδοτηθεί από το βρετανικό κράτος για τα 3 χρόνια των προπτυχιακών σπουδών του. Η δανειοδότηση γίνεται με μία αίτηση, την οποία κάνει ο φοιτητής με την βοήθεια του κολλεγίου (Student Finance Direct). Τα πανεπιστήμια της Σκωτίας έχουν χαμηλότερα δίδακτρα (1.700 Λίρες Αγγλίας).

ΠΤΥΧΙΑ - ΚΑΡΙΕΡΑ

Είναι γεγονός ότι η αξία των πτυχίων αποτελεί το διαβατήριο στον 21ο αιώνα και πως αυτή θα καθορίσει την θέση του κάθε πολίτη στην παγκόσμια κοινωνία. Η αναγνώριση της αξίας των πτυχίων ανοίγει τον δρόμο για επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα. Τα πτυχία των βρετανικών πανεπιστημίων υλοποιούν πλήρως τις παραπάνω απαιτήσεις αφού η αξία τους είναι αναγνωρισμένη τυπικά και ουσιαστικά όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

H φοίτηση στα πανεπιστήμια διαρκεί 3 χρόνια για την απόκτηση του πρώτου πτυχίου (Bachelor's), με εξαίρεση την Σκωτία όπου η φοίτηση διαρκεί 4 χρόνια. Τα μαθήματα δεν μεταφέρονται σε επόμενες χρονιές αναγκάζοντας έτσι τους φοιτητές να αποκτούν το πτυχίο τους στον καθορισμένο χρόνο των 3 ακαδημαϊκών ετών.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το διδακτικό προσωπικό των Βρετανικών Πανεπιστημίων βρίσκεται πολύ πιο κοντά στους φοιτητές από ότι σε άλλες χώρες. Σε αυτό συμβάλλει και ο θεσμός του personal tutor.
Ο tutor είναι ο καθηγητής και σύμβουλος του κάθε φοιτητή σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Στο φοιτητή ο tutor δίνει συμβουλές για τις σπουδές του και ακόμη για τα γενικά προβλήματά του (ακαδημαϊκά ή μη) κατά τη διάρκεια των σπουδών.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Το Πανεπιστήμιο εξασφαλίζει στους πρωτοετείς φοιτητές διαμονή σε φοιτητικές εστίες ή σε δωμάτια ελεγχόμενα από αυτό. Για την έγκαιρη εξασφάλιση της διαμονής του, ο υποψήφιος φοιτητής πρέπει να κάνει αίτηση (accommodation application form) μέσα στα πλαίσια της ανάλογης κατά περίπτωση προθεσμίας. Οι αιτήσεις για τη διαμονή παρέχονται από τα Πανεπιστήμια και η συμπλήρωσή τους γίνεται με τη βοήθεια του προσωπικού του B.S. College of Athens. Το κόστος διαμονής στις φοιτητικές εστίες είναι σχετικά χαμηλό.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα Πανεπιστήμια διαθέτουν εστιατόρια (self-service), ενώ μερικές από τις φοιτητικές εστίες προσφέρουν και πλήρη διατροφή.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Τα περισσότερα Πανεπιστήμια έχουν ιατρικά κέντρα μέσα στην Πανεπιστημιούπολη με δικούς τους γιατρούς για τους φοιτητές. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δωρεάν για τους φοιτητές.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Οι φοιτητικές ενώσεις (Students' Unions) έχουν ως σκοπό την οργάνωση της κοινωνικής ζωής των φοιτητών, τη διατήρηση ή απόκτηση κάποιου χόμπι, την ψυχαγωγία και γενικότερα την καλύτερη προσαρμογή στο φοιτητικό τρόπο ζωής και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Διαθέτουν δε, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα, βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και έτσι εξασφαλίζουν μια οργανωμένη κοινωνική ζωή των φοιτητών.

e-learning-banner

Mini Gallery

gallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallery

 

 

prosfores

Επικοινωνία

address
Γρίβα & Χαβέλα 9
Αγ. Βαρβάρας 31 & Δελφών
telephone 26410 58385, 44264, 58218
fax 26411 00370
email
fb-logo Facebook