panaitolikos Ασημένιος χορηγός 2017 - 2018
«Επίσημες Υπηρεσίες Μετάφρασης
και Διερμηνείας για την
ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ»

Άρθρα

Μόνο 40 λεπτά για το Μέλλον σου

40min

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απαντήσεις, μέσω του υπολογιστή, σε μια σειρά επιλεγμένων ερωτήσεων που αφορούν ικανότητες, προτιμήσεις και ενδιαφέροντα, έτσι ώστε να σου δοθεί μια λεπτομερής ατομική έκθεση, σχετικά με την προσωπικότητά σου και τα επαγγέλματα που σου ταιριάζουν. Η συμμετοχή σου στο ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ, σού παρέχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξεις την Κατεύθυνσή σου, να γνωρίσεις τις Σχολές που σε ενδιαφέρουν και σου ταιριάζουν, να αντλήσεις πληροφορίες γι' αυτές αλλά και να συμπληρώσεις αυτόματα το Μηχανογραφικό σου δελτίο, μέσω ειδικού λογισμικού (ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ), το οποίο συνοδεύει το τεστ και συνεκτιμά όλα τα παραπάνω δεδομένα.

 

Αποτελέσμα Πανεπιστημιακών Ερευνών

Το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ βασίζεται σε εξειδικευμένες πανεπιστημιακές έρευνες δεκαετιών της επιστημονικής ομάδας της εταιρείας Computer Academy, που αφορούν την ανάλυση της εργασιακής προσωπικότητας και το συσχετισμό αυτής με τα χαρακτηριστικά του κάθε επαγγέλματος. Οι εν λόγω έρευνες έχουν ως Βάση τους αξιόπιστες ψυχομετρικές μεθόδους, καθώς και διεθνείς θεωρίες προσωπικότητας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Η παρούσα έκδοση του ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ Επαγγελματικού Προσανατολισμού αποτελεί συστοιχία (Battery) σταθμισμένων με Βάση την ελληνική πραγματικότητα και πλήρως αυτοματοποιημένων ψυχομετρικών ερωτηματολογίων που αφορούν τις Ικανότητες, την Προσωπικότητα, την Αυτοεκτίμηση, το επίπεδο Ψυχολογικού Ελέγχου του ατόμου, καθώς και την Κλίμακα Επαγγελμάτων CAPS.

Η έκδοση αυτή αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης σειράς αυτοματοποιημένων ψυχομετρικών τεστ υπό τον τίτλο CAPS (Computer Academy Psychometric Series), τα οποία έχουν αξιοποιήσει τη διεθνή βιβλιογραφία και τα αποτελέσματα δημοσιευμένων ερευνών. Την ευθύνη συντήρησης και υποστήριξης όλων των αυτοματοποιημένων ερωτηματολογίων, καθώς και του έμπειρου συστήματος, την έχει αποκλειστικά η εταιρεία Computer Academy.

Πώς γίνεται

Το Τεστ διατίθεται μέσω πιστοποιημένων Συμβούλων και υλοποιείται μόνο με τη χρήση Η/Υ, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα διενεργείται έλεγχος των απαντήσεων που δίνονται (ανιχνευτής ψεύδους), ώστε να αξιολογηθεί η ειλικρίνεια του εξεταζόμενου. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και φιλικό προς το χρήστη και ολοκληρώνεται σε 40 περίπου λεπτά. Ο ενδιαφερόμενος, χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό κωδικό που του παρέχει ο Σύμβουλος, ενεργοποιεί το αυτοματοποιημένο ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή και απαντά σε σειρά ειδικών, σταθμισμένων ερωτήσεων.

Οι απαντήσεις του αποστέλλονται κρυπτογραφημένες, μέσω του διαδικτύου, στον κεντρικό υπολογιστή (Server) της εταιρείας Computer Academy, όπου το έμπειρο σύστημα επεξεργάζεται τις απαντήσεις και εκδίδει άμεσα το επαγγελματικό προφίλ του εξεταζόμενου, το οποίο και του επιδίδεται μέσω ειδικά εκπαιδευμένου Συμβούλου.

Τα αποτελέσματα του Αριστον Τεστ

Η τελική έκθεση εκτείνεται σε περίπου 60 σελίδες και έχει την ακόλουθη δομή:

 • Πρόλογος: Θεωρητικό υπόβαθρο, Χορήγηση και Υποστήριξη.
 • Προσωπικά στοιχεία εξεταζόμενου.
 • Διάρκεια Ερωτηματολογίου και Βαθμός Αλήθειας απαντήσεων.
 • Βαθμολόγηση Ψυχομετρικών Κατηγοριών, Ιστόγραμμα. Η Θεωρητική θεμελίωση του τεστ.
 • Αναλυτική αξιολόγηση: Προσωπικότητα, Αυτοεκτίμηση, Έλεγχος, Κλίμακα Επαγγελμάτων - CAPS, Ιστογράμματα.
 • Εξειδικευμένοι ψυχομετρικοί παράγοντες.
 • Προχωρημένες Στατιστικές Μετρήσεις.
 • Εργασιακά περιβάλλοντα και δευτερογενείς παράγοντες.
 • Προσωπικότητα - Περιβάλλον - Συνάφεια - Διαφοροποίηση.
 • Προτεινόμενες Σχολές και Επαγγέλματα.
 • Παράρτημα A - Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
 • Παράρτημα Β - Γονείς και επαγγελματικός προσανατολισμός, a Παράρτημα Γ - Επιστημονικές και τεχνολογικές ειδικότητες Λοιπές πληροφορίες

Η Αξιοποιστία του Τεστ

Το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ είναι, και μάλιστα με διαφορά, το πλέον αξιόπιστο τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού διότι:

 • Βασίζεται σε μελέτες και έρευνες πλέον των 30 ετών.
 • Εξασφαλίζει με απόλυτα επιστημονικό τρόπο την αντικειμενικότητα και την ειλικρίνεια των απαντήσεων (5 βαθμοί αλήθειας).
 • Έχει το μεγαλύτερο Δείκτη Αξιοπιστίας (99%) και ευρύτατο Δείγμα Στάθμισης (10.000 νέοι) παγκοσμίως.
 • Εκδίδει αποτελέσματα βάσει πολύπλοκων μαθηματικών υπολογισμών, συγκρίσεων και συνδυασμών (850 εκατομμύρια περίπου), που εκτελούνται εξατομικευμένα για κάθε άτομο.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

ariston logo

Το Κ.Δ.Β.Μ.1 "Ιωάννης Σαλμάς - Sigma Πληροφορική" σε συνεργασία με την Computer Academy LTD παρέχει μέσω του καταξιωμένου και αξιόπιστου ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ είναι ένα πρωτοποριακό έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του ατόμου, και στη συνέχεια εντοπίζει τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν, καθώς και τα αντίστοιχα Τμήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος (ΑΕΙ, ΤΕΙ). Ο εξεταζόμενος, λαμβάνοντας υπόψη του τα ευρήματα του ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις σπουδές και, στη συνέχεια, το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, έτσι ώστε να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, καθώς επίσης και σε σπουδαστές που επιθυμούν εξειδίκευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, τα αποτελέσματα του Τεστ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αξιόπιστα δεδομένα στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου μέσω ειδικού λογισμικού που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

e-learning-banner

ISO

Mini Gallery

gallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallery

 

 

prosfores

Επικοινωνία

address
Γρίβα & Χαβέλα 9
Αγ. Βαρβάρας 31 & Δελφών
telephone 26410 58385, 44264, 58218
fax 26411 00370
email
fb-logo Facebook