Επίσημη Πιστοποίηση Επαγγελματιών Κρεοπωλών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Διεύθυνση Κτηνιατρικής.
Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος από το Κ.Δ.Β.Μ. SALMAS EDU TRAINING με διακριτικό τίτλο: «MEAT LAB».
Υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος: Πανάκιας Νικόλαος (Κτηνίατρος)
Το Κ.Δ.Β.Μ. SALMAS EDU TRAINING προετοιμάζει και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Δυτική Ελλάδα το πρόγραμμα για επαγγελματίες κρεοπώλες.
Η MEAT LAB γνωρίζοντας τις ανάγκες πολλών επαγγελματιών κρεοπωλών να αποκτήσουν επίσημη πιστοποίηση για το επάγγελμα τους, είναι στην ευχάριστη θέση να μπορεί να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που οδηγεί σε αναγνωρισμένη πιστοποίηση κρεοπώλη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με την λήξη του προγράμματος ο κάθε σπουδαστής θα είναι έτοιμος να μπορεί να ανοίξει δικό του κρεοπωλείο ή να εργαστεί σε super market, ξενοδοχεία, σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα κρεοπώλη.
Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από 300 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Οι ενότητες που θα διδαχτούν οι υποψήφιοι είναι:
- Νομοθεσία που οδηγεί σε αναγνωρισμένο πτυχίο κρεοπώλη,
- Οργάνωση κρεοπωλείου και το κρέας ως τρόφιμο,
- Κοπή κρέατος, παραγωγή παρασκευασμάτων και παραδοσιακών προϊόντων κρέατος,
- Εξοπλισμός σύγχρονων σφαγείων και κρεοπωλείων,
- Σύστημα διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων (HAACP CA – ISO 22000 – 05),
- Παράγοντες αλλοίωσης κρέατος,
- Ανατομία θηλαστικών,
- Τεμαχισμός ζώων,
- Μέθοδοι συντήρησης,
- Αλλαντοποιία
- Γενική ζωοτεχνία.
Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.
Ακολουθήστε μας στο facebook για να μαθαίνετε τα νέα μας!